Ziemniak był kulinarnym bohaterem niedzielnego pikniku

Thierry Ayel był gościem tegorocznej edycji pikniku kulinarnego „Fiesta Kartofella”. W swoim pokazie kulinarnym francuski szef kuchni i mistrz cukiernictwa zaprezentował dania, do przygotowania których wykorzystane zostały ziemniaki. Bo własnie ten produkt był głównym bohaterem niedzielnego (4 września) spotkania w ogrodzie Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.

Fiesta Kartofella to również konkursy kulinarne dla uczestników pikniku. W kategorii „na słono” zwyciężyła Emilia Popławska, która przygotowała pieczeń z ziemniaka. Natomiast „Malinka” w wykonaniu Anny Łojewskiej okazała się bezkonkurencyjna w kategorii „Na słodko”.

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Miasteczko Zawodów 2024
Uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół nr 1 im. Jędrzeja...
Powiat Ełcki Powiat Ełcki pomoże Gminie Paczków
Rada Powiatu Ełckiego podjęła uchwałę o przekazaniu 100 000...
Powiat Ełcki Z matematyką za pan brat
Międzynarodowa konferencja matematyków w ramach projektu Erasmus+...
Powiat Ełcki Wnieś swoje uwagi i propozycje
Konsultacje społeczne „Programu Współpracy samorządu...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015