Fiesta Kartofella przypomniała nam zalety ziemniaka

David Gaboriaud uświetnił swoim pokazem kulinarnym tegoroczną edycję Fiesty Kartofelli. Spotkanie, którego głównym bohaterem był ziemniak i potrawy, jakiego można z niego przyrządzić, odbyło się w sobotę 5 września w Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.

 

Nie zabrakło też konkursów kulinarnych. Do nich zgłoszono w sumie 28 dań. Spośród potraw przyrządzonych „na słodko” bezkonkurencyjny okazał się sernik „łezka” w wykonaniu Andżeliki Mulewskiej. W kategorii „na słono” królował placek mazurski podany przez Renatę Niedźwecką.

 

W czasie, gdy ogrody Centrum Edukacji Ekologicznych wypełniały zapachy dobrej kuchni, a ciekawe smaki podbijały podniebienia uczestników Fiesty Kartofelli, na plaży miejskiej odbył się Rodzinny Turniej Piłki Siatkowej z Pawłem Papke.

 

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Powiat Ełcki pomoże Gminie Paczków
Rada Powiatu Ełckiego podjęła uchwałę o przekazaniu 100 000...
Powiat Ełcki Z matematyką za pan brat
Międzynarodowa konferencja matematyków w ramach projektu Erasmus+...
Powiat Ełcki Wnieś swoje uwagi i propozycje
Konsultacje społeczne „Programu Współpracy samorządu...
Powiat Ełcki Jubileusz 10-lecia Chóru GospElk
Swoje 10-lecie Chór GospElk świętował podczas...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015