Fiesta Kartofella przypomniała nam zalety ziemniaka

David Gaboriaud uświetnił swoim pokazem kulinarnym tegoroczną edycję Fiesty Kartofelli. Spotkanie, którego głównym bohaterem był ziemniak i potrawy, jakiego można z niego przyrządzić, odbyło się w sobotę 5 września w Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.

 

Nie zabrakło też konkursów kulinarnych. Do nich zgłoszono w sumie 28 dań. Spośród potraw przyrządzonych „na słodko” bezkonkurencyjny okazał się sernik „łezka” w wykonaniu Andżeliki Mulewskiej. W kategorii „na słono” królował placek mazurski podany przez Renatę Niedźwecką.

 

W czasie, gdy ogrody Centrum Edukacji Ekologicznych wypełniały zapachy dobrej kuchni, a ciekawe smaki podbijały podniebienia uczestników Fiesty Kartofelli, na plaży miejskiej odbył się Rodzinny Turniej Piłki Siatkowej z Pawłem Papke.

 

em

Galeria

Możliwość komentowania jest wyłączona.

  • WIELKIE OTWARCIE – JEDNEJ Z NAJNOWOCZEŚNIEJSZYCH PLAŻY W REGIONIE: Fryc

    Na szczęście jest monitoring. ...

  • WIELKIE OTWARCIE – JEDNEJ Z NAJNOWOCZEŚNIEJSZYCH PLAŻY W REGIONIE: mamoń

    Byłem tam dzisiaj i widziałem jak to faktycznie ...

  • NOWA ŚCIEŻKA ROWEROWA CHRUŚCIELE – BARANY W GMINIE EŁK: Rowerzystka

    Tamte drogi są mało uczęszczane, ruch właściw ...

  • „Stara” plaża miejska w Ełku: J-23

    Faktycznie do "porównania" z początkami! Szalet ...

  • WIELKIE OTWARCIE NOWEJ PLAŻY MIEJSKIEJ W EŁKU: Ja

    Oj będzie się działo ! ...

  • Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015