Fiesta Kartofella przypomniała nam zalety ziemniaka

David Gaboriaud uświetnił swoim pokazem kulinarnym tegoroczną edycję Fiesty Kartofelli. Spotkanie, którego głównym bohaterem był ziemniak i potrawy, jakiego można z niego przyrządzić, odbyło się w sobotę 5 września w Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.

 

Nie zabrakło też konkursów kulinarnych. Do nich zgłoszono w sumie 28 dań. Spośród potraw przyrządzonych „na słodko” bezkonkurencyjny okazał się sernik „łezka” w wykonaniu Andżeliki Mulewskiej. W kategorii „na słono” królował placek mazurski podany przez Renatę Niedźwecką.

 

W czasie, gdy ogrody Centrum Edukacji Ekologicznych wypełniały zapachy dobrej kuchni, a ciekawe smaki podbijały podniebienia uczestników Fiesty Kartofelli, na plaży miejskiej odbył się Rodzinny Turniej Piłki Siatkowej z Pawłem Papke.

 

em

Galeria

Możliwość komentowania jest wyłączona.

  • Jak będzie wyglądał przyszłoroczny budżet miasta Ełku?: antoni

    Wybudujmy kładkę, ograniczmy jezioro, i dziwmy s ...

  • Jak będzie wyglądał przyszłoroczny budżet miasta Ełku?: Kibic

    Jeśli chodzi o hale tenisową, to zasługa Pana p ...

  • Przeżyli razem 50 lat i więcej: oj, "redaktorki, redaktorki" ...

    Przeczytajcie swoje pierwsze zdanie ... ...

  • Poprawi się bezpieczeństwo mieszkańców Siedlisk: Janusz

    Dobry prezent za duże pieniądze ,ale szkoda ze t ...

  • Jak będzie wyglądał przyszłoroczny budżet miasta Ełku?: D. W

    Wiemy ze Pani Anna juz podjęła temat osiedla pod ...

  • Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015