Fiesta Kartofella przypomniała nam zalety ziemniaka

David Gaboriaud uświetnił swoim pokazem kulinarnym tegoroczną edycję Fiesty Kartofelli. Spotkanie, którego głównym bohaterem był ziemniak i potrawy, jakiego można z niego przyrządzić, odbyło się w sobotę 5 września w Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.

 

Nie zabrakło też konkursów kulinarnych. Do nich zgłoszono w sumie 28 dań. Spośród potraw przyrządzonych „na słodko” bezkonkurencyjny okazał się sernik „łezka” w wykonaniu Andżeliki Mulewskiej. W kategorii „na słono” królował placek mazurski podany przez Renatę Niedźwecką.

 

W czasie, gdy ogrody Centrum Edukacji Ekologicznych wypełniały zapachy dobrej kuchni, a ciekawe smaki podbijały podniebienia uczestników Fiesty Kartofelli, na plaży miejskiej odbył się Rodzinny Turniej Piłki Siatkowej z Pawłem Papke.

 

em

Galeria

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Powiat Ełcki Konkurs poezji Baczyńskiego
„Po stronie nadziei” – to temat przewodni XXVI Wojewódzkiego...
Powiat Ełcki „Aktywna Tablica”
Powiat Ełcki realizuje rządowy program „Aktywna Tablica”,...
Powiat Ełcki Nagroda „Ełcki Bocian” 2021
Starostwo Powiatowe w Ełku zachęca do zgłaszania kandydatów...
Powiat Ełcki Święto mediów
Światowy Dzień Środków Masowego Przekazu obchodzony jest 24...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015