Fiesta Kartofella przypomniała nam zalety ziemniaka

David Gaboriaud uświetnił swoim pokazem kulinarnym tegoroczną edycję Fiesty Kartofelli. Spotkanie, którego głównym bohaterem był ziemniak i potrawy, jakiego można z niego przyrządzić, odbyło się w sobotę 5 września w Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.

 

Nie zabrakło też konkursów kulinarnych. Do nich zgłoszono w sumie 28 dań. Spośród potraw przyrządzonych „na słodko” bezkonkurencyjny okazał się sernik „łezka” w wykonaniu Andżeliki Mulewskiej. W kategorii „na słono” królował placek mazurski podany przez Renatę Niedźwecką.

 

W czasie, gdy ogrody Centrum Edukacji Ekologicznych wypełniały zapachy dobrej kuchni, a ciekawe smaki podbijały podniebienia uczestników Fiesty Kartofelli, na plaży miejskiej odbył się Rodzinny Turniej Piłki Siatkowej z Pawłem Papke.

 

em

Galeria

Możliwość komentowania jest wyłączona.

  • Anna Wojciechowska odkrywa karty: Dariusz

    Hejt!! Czytam te komentarze i odnoszę wrażenie ...

  • Anna Wojciechowska odkrywa karty: Etam

    Anonim nie wypowiadaj się za wszystkich. Rozumiem ...

  • Anna Wojciechowska odkrywa karty: Dariusz

    Kierowcy zarabiają grosze a Mały kupuje autokary ...

  • Anna Wojciechowska odkrywa karty: Anonim

    Pani Wojciechowska. Wspaniały konkretny program M ...

  • Anna Wojciechowska odkrywa karty: Dan.

    Prezio zwany humorzastym wyblagal poparcie PiS a i ...

  • Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015