Inspektorzy sprawdzają miejsca, w których serwowane są posiłki

Inspektorzy z ełckiej stacji sanitarno-epidemiologicznej skontrolowali punkty gastronomiczne funkcjonujące na terenie powiatu ełckiego. Od początku czerwca odwiedzili w sumie 120 zakładów. Były to m.in.: lodziarni, restauracje, kolonijne stołówki i piekarnie. Efektem kontroli jest 29 wystawionych mandatów karnych na łączną kwotę 6 tys. zł i zamknięty punkt gastronomiczny.

 

Zastrzeżenia kontrolerów najczęściej budziło używanie przeterminowanych produktów, złe przechowywanie żywności i nieprzestrzeganie zasad higieny.

 

rr

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej
Szanowni Państwo, Dyrektorzy wszystkich typów szkół i...
Powiat Ełcki Powiat Ełcki – edukacja, która uskrzydla
Rozwój, który inspiruje Powiat Ełcki od lat inwestuje w...
Powiat Ełcki 25-lecie Tęczowego Domu i Szkoły Specjalnej Podstawowej
Jubileusz 25-lecia swojej działalności obchodziła Szkoła...
Powiat Ełcki Jubileusz 80-lecia Hufca ZHP
Uroczysta Gala Jubileuszowa z okazji 80-lecia Hufca Związku...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015