Inspektorzy sprawdzają miejsca, w których serwowane są posiłki

Inspektorzy z ełckiej stacji sanitarno-epidemiologicznej skontrolowali punkty gastronomiczne funkcjonujące na terenie powiatu ełckiego. Od początku czerwca odwiedzili w sumie 120 zakładów. Były to m.in.: lodziarni, restauracje, kolonijne stołówki i piekarnie. Efektem kontroli jest 29 wystawionych mandatów karnych na łączną kwotę 6 tys. zł i zamknięty punkt gastronomiczny.

 

Zastrzeżenia kontrolerów najczęściej budziło używanie przeterminowanych produktów, złe przechowywanie żywności i nieprzestrzeganie zasad higieny.

 

rr

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Powiat Ełcki Konkurs poezji Baczyńskiego
„Po stronie nadziei” – to temat przewodni XXVI Wojewódzkiego...
Powiat Ełcki „Aktywna Tablica”
Powiat Ełcki realizuje rządowy program „Aktywna Tablica”,...
Powiat Ełcki Nagroda „Ełcki Bocian” 2021
Starostwo Powiatowe w Ełku zachęca do zgłaszania kandydatów...
Powiat Ełcki Święto mediów
Światowy Dzień Środków Masowego Przekazu obchodzony jest 24...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015