Inspektorzy sprawdzają miejsca, w których serwowane są posiłki

Inspektorzy z ełckiej stacji sanitarno-epidemiologicznej skontrolowali punkty gastronomiczne funkcjonujące na terenie powiatu ełckiego. Od początku czerwca odwiedzili w sumie 120 zakładów. Były to m.in.: lodziarni, restauracje, kolonijne stołówki i piekarnie. Efektem kontroli jest 29 wystawionych mandatów karnych na łączną kwotę 6 tys. zł i zamknięty punkt gastronomiczny.

 

Zastrzeżenia kontrolerów najczęściej budziło używanie przeterminowanych produktów, złe przechowywanie żywności i nieprzestrzeganie zasad higieny.

 

rr

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Powiat Ełcki Najlepsi uczniowie nagrodzeni
Uroczyste wręczenie stypendiów im. Jana Pawła II odbyło się we...
Powiat Ełcki W trosce o bezpieczeństwo mieszkańców powiatu
Przekazanie odblasków na potrzeby Komendy Powiatowej Policji w Ełku...
Powiat Ełcki Powiatowy Dzień Edukacji Narodowej
Powiatowe obchody Dnia Edukacji Narodowej odbyły się dziś, w...
Powiat Ełcki Nowa siedziba MOS-u
Podopieczni Międzyszkolnego Ośrodka Sportowego w Ełku mogą...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015