Choć o wadze zdrowego odżywiania nikogo nie trzeba przekonywać, wielu z nas ciągle myśli, że zdrowo znaczy skomplikowanie i drogo. Poprzez cykl warsztatów, pokażemy że jeść zdrowo, znaczy nic innego jak smacznie, różnorodnie i niedrogo. Zapraszamy na kolejne spotkania, które poprowadzi miłośniczka zdrowego, racjonalnego odżywiania – Małgorzata Meller.
„Pieczenie chleba na zakwasie”
19 marca
Godz. 10:00 – 12:00
Miejsce: CEE, ul. Parkowa 12, Sala nr 2
Od ziarenka do bochenka … czyli słów kilka o: ZBOŻACH – z których możemy pozyskać mąkę, o ich właściwościach, MĄCE – o typach mąki – od białej do razowej oraz mąkach bezglutenowych, Psychologia ZAKWASU – o jego właściwościach, wymaganiach, zależnościach. Najprostszy przepis na chleb plus kilka innych wariantów ! Prezentacja jak przygotować ciasto chlebowe.
UWAGA: Proszę przynieść ze sobą słoiczek wraz z nakrętka na zakwas.
Zapisy: tel.: 87/610 16 24 mailowo: e.sigiel@cee.elk.pl