Za nami „Podróż ze smakiem” z Jerzym Nogalem

Jak przygotować tapiokę z mlekiem kokosowym, sokiem z wiśni i owocami lychee nadziewanymi limonką orazc chilli con carne z gorzką czekoladą i nachosami, wiedzą już uczestnicy niedzielnej (26 maja) „Podróży ze smakiem”. W kulinarne tajniki na Placu Miejskim w Ełku wprowadził ich Jerzy Nogal, kucharz z programów kulinarnych.

 

Nie zabrakło również konkursów kulinarnych. W tym roku w szranki stanęło przewie 30 kucharzy amatorów, którzy zaprezentowali dania w dwóch kategoriach: na słodko i na słono. Beza z borówkami w wykonaniu Agnieszki Łojewskiej zwyciężyła w kategorii na słodko. Wśród dań serwowanych na słono bezkonkurencyjne okazały się dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami, czyli pierogi z kaszą gryczaną i skwarkami.

 

Organizatorem „Podróży ze smakiem” był Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Ełku.

 

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Wnieś swoje uwagi i propozycje
Konsultacje społeczne „Programu Współpracy samorządu...
Powiat Ełcki Jubileusz 10-lecia Chóru GospElk
Swoje 10-lecie Chór GospElk świętował podczas...
Powiat Ełcki Narada dyrektorów
Narada dyrektorów szkół ponadpodstawowych i placówek...
Powiat Ełcki Awanse zawodowe nauczycieli
Osiemnaścioro nauczycieli otrzymało dziś, 29 sierpnia, akty...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015