Ziemniak był kulinarnym bohaterem niedzielnego pikniku

Thierry Ayel był gościem tegorocznej edycji pikniku kulinarnego „Fiesta Kartofella”. W swoim pokazie kulinarnym francuski szef kuchni i mistrz cukiernictwa zaprezentował dania, do przygotowania których wykorzystane zostały ziemniaki. Bo własnie ten produkt był głównym bohaterem niedzielnego (4 września) spotkania w ogrodzie Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.

Fiesta Kartofella to również konkursy kulinarne dla uczestników pikniku. W kategorii „na słono” zwyciężyła Emilia Popławska, która przygotowała pieczeń z ziemniaka. Natomiast „Malinka” w wykonaniu Anny Łojewskiej okazała się bezkonkurencyjna w kategorii „Na słodko”.

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Edukacja dla bezpieczeństwa
Ogólnopolska konferencja naukowa pod hasłem „Edukacja dla...
Powiat Ełcki Seniorzy zaczęli naukę
Inauguracja roku akademickiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku Wyższej...
Powiat Ełcki Międzynarodowy Dzień Białej Laski
Uroczyste obchody Międzynarodowego Dnia Białej Laski odbyły się w...
Powiat Ełcki I Ogólnopolski Turniej Piłkarski im. Sławomira Kozłowskiego
W ogólnopolskich zmaganiach wzięło udział sześć drużyn, by...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015