Za nami „Podróż ze smakiem” z Jerzym Nogalem

Jak przygotować tapiokę z mlekiem kokosowym, sokiem z wiśni i owocami lychee nadziewanymi limonką orazc chilli con carne z gorzką czekoladą i nachosami, wiedzą już uczestnicy niedzielnej (26 maja) „Podróży ze smakiem”. W kulinarne tajniki na Placu Miejskim w Ełku wprowadził ich Jerzy Nogal, kucharz z programów kulinarnych.

 

Nie zabrakło również konkursów kulinarnych. W tym roku w szranki stanęło przewie 30 kucharzy amatorów, którzy zaprezentowali dania w dwóch kategoriach: na słodko i na słono. Beza z borówkami w wykonaniu Agnieszki Łojewskiej zwyciężyła w kategorii na słodko. Wśród dań serwowanych na słono bezkonkurencyjne okazały się dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami, czyli pierogi z kaszą gryczaną i skwarkami.

 

Organizatorem „Podróży ze smakiem” był Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Ełku.

 

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Biblioteki szkolne z dofinansowaniem
Powiat Ełcki otrzymał 28 tysięcy złotych w ramach...
Powiat Ełcki Awans zawody nauczycielki
Ewa Orłowska z Zespołu Szkół nr 1 im. Jędrzeja Śniadeckiego w...
Powiat Ełcki Konkurs wiedzy o HIV i AIDS
Aleksandra Trocka z I Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana...
Powiat Ełcki Uczniowie „Mechaniaka” na stażu w Hiszpani
Uczniowie Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Ełku...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015