Chochla Prezydenta Ełku trafiła do Masuria Arte

Chochla Prezydenta Ełku w 11. edycji konkursu kulinarnego trafiła do restauracji Masuria Arte. Jury było jednogłośne. Ich podniebienia podbił sandacz w sosie z trawy żubrowej przygotowane przez Joannę Wąsowicz, szefową kuchni Masuria Arte.

Nie zabrakło też konkursu adresowanego do ełczan. Tym razem tematem był deser, który w swoim składzie zawierał rabarbar. Obrady jury były burzliwe, a ostatecznie przyznane zostały dwa pierwsze miejsca. Spośród 12 zgłoszonych do konkursu deserów, najlepsze okazały się: rabarbarowe tiramisu autorstwa Pauliny Niedźwieckiej oraz rabarbarowa fantazja przygotowana przez Agnieszkę Malinowską.

Dodatkową atrakcją tegorocznej edycji Konkursu o Chochlę Prezydenta Ełku było leczo przygotowane na dwóch ogromnych patelniach.

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Edukacja dla bezpieczeństwa
Ogólnopolska konferencja naukowa pod hasłem „Edukacja dla...
Powiat Ełcki Seniorzy zaczęli naukę
Inauguracja roku akademickiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku Wyższej...
Powiat Ełcki Międzynarodowy Dzień Białej Laski
Uroczyste obchody Międzynarodowego Dnia Białej Laski odbyły się w...
Powiat Ełcki I Ogólnopolski Turniej Piłkarski im. Sławomira Kozłowskiego
W ogólnopolskich zmaganiach wzięło udział sześć drużyn, by...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015