W dzisiejszą niedzielę – Ełk pachniał nadzwyczajnie.
Miłośnicy dobrej kuchni mogli nacieszyć wzrok i smak wykwintnymi daniami, przygotowanymi przez mieszkańców i restauracje do konkursu o Chochlę Prezydenta Ełku.
„Wielkiemu gotowaniu” w Ełku towarzyszył dziś pokaz kulinarny Charlesa Daigneault – uczestnika II edycji programu MasterChef.
W tym roku kulinarna tematyka skupiała się na daniach z grilla i słodkościach z kasz.
Główna wygrana „Chochla Prezydenta” powędrowała do restauracji „Między wierszami” za grillowaną polędwicę z tuńczyka podawaną na czarnej soczewicy oraz pure z młodej marchewki.
W „słodkiej” konkurencji wygrał biszkopt z kaszy jaglanej z musem z białej i czarnej czekolady, w przepięknym wizualnym wykonaniu – autorstwa pani Angeliki Sulewskiej.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy, uczestnikom – dziękujemy za słodkie doznania.
M.D
Fot. M.D
Galeria